onsdag 24 februari 2010

Dogu, catu, horsu och rabitu


Hej igen...
först av allt, en litet floristfel har smygit sig in i bloggen. Alla körsbärsblommor som jag har gått runt och fotat är tydligen plommonträd. Personerna på vårt labb blev alldeles till sig när jag sa att vi hade sett körsbärsblom men tyvärr hade vi fel, sakura brukar komma först i slutet av mars så vi får vänta några veckor till.

Däremot hade vi 16 grader idag och första dagen med t-shirt och jeans! Vi tillbringade lunchen nära ett tempel och satt och njöt i solen.
Angående vårt projekt så hade vi andra tillfället av labarbete idag. Vi har fått en riktigt shysst yngre handledare som förmodligen kommer hålla i själva projektet med oss. Han tycker allt är väldigt intressant och börjar lägga till u på alla engelska ord så fort han blir lite trött eller stressad. Därav att alla djur som Staphylokocker smittar slutade på u, inklusive charader när vi inte hörde vad han sa. Rabitu var speciellt bra.
Idag fick vi också se våra framodlade näsbakterier som vi tog prov på igår. Härligt gula och fina låg de där på agarplattor och självklart var jag, men inte Anna bärare av vår kära bakterie Staphylococcus aureus. Den bakterie som vårt projekt nu kommer att handla om de närmaste veckorna. Har vi tur kommer även våra nässvabb att hamna i materialet i deras forskningsstudie.


Vår bit i det hela är fortfarande inte helt tydligt. Vi har fått en plan för de närmaste veckorna och ett mer övergripande mål för resterande, men det kommer ordna sig ju mer vi kommer in i arbetet. Vårt projekt är en del av ett större projekt om hudbakterien Staphylococcus Epidermidis och dess inverkan på Staphylococcus Aureus, the bad guy. Tyvärr är det mesta classified så vi får inte berätta så mycket mer... än så länge. Säger bara det.. ses den 10 december!

Tänkte att det även är dags att visa hur vi bor i staden som tävlar om världsrekordet i smalaste hus.

Kombanwa (god natt)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar