lördag 20 februari 2010

Kolla kolla en japan som snyter sig offentligt, får man göra så???

Idag har vi tillbringat dagen i exklusiva Roppongi, eller som tokyoborna säger "foreigners favorite place". Ett jätteområde med skrytgallerior, skyskrapor, museer och lyxbutiker. Vi hittade en annons om en utställning "medicine and art" på 53 våningen, så vi tänkte att det passade oss och gick dit! En rätt häftig utställning om hur man sett på människokroppen och dess anatomi från 1500 talet och framåt, allt från original av Da Vinci anteckningar till modern konst. I biljetten ingick även en 360 graders Tokyo view en trappa ned, så vi tillbringade nån halvtimme med att stirra ut över Tokyo från 270 meters höjd. Vi såg vart vi bor, pluggar och nästan bort till Mt Fuji.




















Det är svårt att beskriva hur stor staden är. Efter en vecka här börjar man få en liten känsla för centrum men när vi kom upp och insåg att staden fortsätter så långt man kan se, i alla riktningar, förstod vi att vi har en del kvar att göra.

Efter Mori building gick vi runt i galleriorna och insåg att vi inte har råd med nånting men att det mesta är väldigt snyggt. Utomhus fanns det en liten park med skridskobana fylld med japaner, ett tag var vi på väg in men hejdade oss med motiveringen; vi har ju rymt till vår och 10 grader, då kan vi ju inte betala för att få snö. Såg ett par körsbärsträd som hade börjat blomma så ganska snart kommer Sakura (körbärsblom) att inträffa. Då blir det nästan en helig högtid här i Japan.
För att få lite kontrast till det fashionabla och ganska västerländska Roppongi åkte vi till electric town Akihabara, ett helt stadskvarter med elektronik, manga och neon. Kan det bli bättre tänkte jag, Anna var inte lika förtjust. Efter några korta minuter i elektronikgränder och utjagade ur en Manga/Hentai butik bestämde vi oss att röra oss hemåt.

Vi avslutade kvällen med att utrusta vår lägenhet med allehanda saker från 100 yen shop och att köpa efterrätt i form av "Mochi cream - with delicious creamy filling". Det blev en "Sakura" och en "nr1 choise", Jättegott tänkte vi... men icke, nitlott, stärkelse igen. Fast denna gång i något mjukare format. Dessertjakten fortsätter, vi lovar.

1 kommentar:

  1. Stackare, desserten ser hemsk ut! Och vi som just stoppat i oss mumsiga semlor... ska vi skicka med expresspost??? Många kramar och tack för härlig blogg! Samuel:)

    SvaraRadera