torsdag 18 februari 2010

炊飯 eller suihan eller cook rice!


Det finns mycket ris i Japan. Allt man kan äta kommer med ris, till och med sötsaker gjorda på ris (det första vi lärde oss på labbet var ju att sötsaker inte alltid är söta). Sushi-ris, klibbigt ris, morgonris, mitt-på-dagen-ris och kvälls-ris (inte sett mellanmåls-ris än). I ett försök att annamma den Japanska traditionen har vi köpt en säck med vita korn som ska kokas i Tiger, vår pålitliga riskokare. Tiger är automatiserad, på Japanska programmerad klocka som kan "cook regular rice, rice porridge, brown rice, assorted rice, rice with red beans, etc.". Vilken multimaskin va! Som om det inte vore nog är det vår första och enda inflyttningspresent här på Princess court från veckans hjälte: Christian Hylander. Den kommer gå varm, det kan du lita på, Tack!

"any person, including kids, can cook perfect rice with delicious taste." så jag behöver inte vara rädd för att lämna Släggan ensam hemma heller.

1 kommentar:

  1. Mellanmålsris = risifrutti? funderar ni på att börja importera? Kram Astrid

    SvaraRadera