onsdag 17 mars 2010

In case of hamburger

Så rullade dagarna på i ett rasande tempo. Kanske för att vi fått upp farten med projektet, kanske för att vi plötsligt kände oss mer hemma och dagarna blev vardagar på riktigt. Men det blir inte mycket ropa hej här inte för idag igen tog något slut på labbet och denna gång tre dagars väntan på "the supplier". No supplies. Surprise. Men att hänga på labbet med self-studies är inte heller det värsta. Man kan istället få sig en diskussion med Tadayuki-san (vår praktiske handledare och assistant professor) om varför "all japaneese love lice". Vi benade lite i japanska vs. engelska, uttal meningsbyggnader och ändå slutade diskussionen med "so...japaneese love lice". Men man har vant sig snabbt och det är inget att klaga på när de använder viktiga (semi)svenska uttryck som "fika-time". Andra heta samtalsämnen är vilka på labbet som kan eller inte kan dricka alkohol på grund av sin traditionellt japanska genetik eller hur det egentligen känns när man snusar. De är verkligen trevliga på labbet, har gott om humor och är hjälpsamma med allt från att översätta japanska felmeddelanden på datorn till att tipsa om bästa Tabehoudai-stället (översätts ungefär äta-sak-ställe: restaurang som serverar obegränsat med mat till ett fast pris under viss tid. Finns även nomihoudai dricka-sak-ställe, ska snart pröva!).

Sen har vi lyckats sjunga karaoke. Det var inte vackert men inlevelsefullt and it had to be done. Vi blev ett internationellt gäng (tre svenskar, två amerikaner, en fransman, en australiensare en tysk och en japan) för att dra ett par dängor i ett trångt rum med stor tv och mäktig volym. Något nervösa över den kommande mikrofon-prestationen skämtade svenskarna om att behöva bli fulla för att göra den här typen av saker och de andra pratade ivrigt om att ta ett ställe med "free drinks". Perfekt tänkte vi bara för att upptäcka att free drinks innebar kallpiss. De svenska minerna var inte nöjda, rent chockade, när den läskande ölen fövandlades till kallpiss. "Who want's kallpiss?! I do, I do, I do. OK, everyone then, nine kallpiss thanks!". Va? Vad var det som hände? Beställde vi kallpiss? Sen fick vi ta del av den Japanska populärkulturen och dricka Calpis som det stavas, populär japansk läsk tydligen. Man vänjer sig vid den, som så mycket annat!

1 kommentar:

  1. Haha men det gick att sjunga med bara läsk i magen? Kul att få lite uppdateringar! Jag vill även ha bilder på gymmande Japaner och från Tokyos nattliv =) Puss LL

    SvaraRadera